Dne 9. prosince 2021 se měl v naší škole konat den otevřených dveří. Z důvodu velmi nepříznivé epidemiologické situace se tato akce v původně plánovaném termínu ve standardní podobě neuskuteční. Bohužel nelze předvídat, jestli bude v měsíci lednu situace příznivější.  Uděláme však maximum pro to, abychom zájemcům umožnili účast na jednotlivých aktivitách v podobě, která bude v dané situaci možná. Na základě vyhodnocení ankety, která probíhala v minulých dnech, jsem se rozhodli pro následující postup.

Přijímací zkoušky nanečisto

V rámci přijímacích zkoušek nanečisto si zájemci z 5. a 9. tříd ZŠ mohou vyzkoušet testy z matematiky a z českého jazyka podobné těm, jaké budou použity při přijímacím řízení. Vzhledem k tomu, že při zkouškách nanečisto dochází ke shromažďování velkého počtu dětí v učebnách a že nelze ani v lednu spoléhat na zlepšení epidemiologické situace, nabízíme zájemcům možnost vykonat přijímací zkoušky nanečisto distanční formou. Podrobnosti o organizaci PZ nanečisto jsou uvedeny v samostatném článku ZDE.

Možnost prohlídky školy

Prohlídku školy umožníme zájemcům v lednu. Nebude-li možné uskutečnit tuto akci standardně v jednom dnu, dáme zájemcům možnost prohlídky školy „individuálně“ a místo dne otevřených dveří uspořádáme „týden otevřených dveří“. Navštívit školu a prohlédnout si její prostory bude možno po dobu jednoho týdne. Tím by mělo dojít ke snížení počtu osob, které se budou ve škole setkávat. Současně již připravujeme také virtuální prohlídku školy, která bude umístěna na našich internetových stránkách.

Konzultace k přijímacímu řízení a k průběhu studia

Konzultace s pracovníky naší školy k přijímacímu řízení a ke studiu bude zájemcům umožněna v lednu stejně jako prohlídka školy. Nebude-li v aktuální situaci možné uskutečnit tuto akci standardně v jednom dnu, dáme zájemcům možnost se setkat s ředitelem školy, případně s výchovnou poradkyní, individuálně. Pro tento účel stanovíme termíny, kdy budou příslušní zaměstnanci zájemcům k dispozici. Současně je trvale možné vznést jakýkoliv dotaz prostřednictvím kontaktního formuláře umístěného na našich internetových stránkách na hlavní stránce vpravo dole.

 

Děkujeme za pochopení.
Martin Paclík, ředitel školy