Letošní sportovní kurz, jehož konání nezastavilo ani řádění koronaviru, se premiérově uskutečnil v Herolticích, takže jsme se v rámci pěších výletů mohli seznámit nejen s tím, jak pracovat s mapou, ale i s rozmanitou přírodou Orlických hor a podívat se k pramenu Moravské Sázavy. Jelikož nám areál, ve kterém byla chata, na níž jsme byli ubytováni, poskytoval rozličné možnosti sportovního vyžití – hřiště pro plážový volejbal, tenis a basketbal, stolní tenis a bazén, mohly naši soutěživost umocnit turnaje ve střelbě, baseballu, stolním tenisu a plážovém volejbalu.                   

Těchto turnajů se účastnili i přítomní učitelé, kteří nám nedali nic zadarmo a do svých sportovních výkonů dávali maximum i přes to, že to pro některé znamenalo přivození úrazu. Je tedy vhodné ocenit nejen skvělé zázemí, jež nám heroltická chata nabídla, ale i statečné učitele, kteří celý kurz skvěle zorganizovali.                                                                                                          

Jedinou vadou na kráse našeho prvního sportovního kurzu je fakt, že je zároveň naším posledním.

P.S.: Existuje zde riziko fyzické či mentální újmy, pokud jste vegetarián, máte bezlepkovou dietu nebo plánujete hrát baseball.

Adéla Ulrichová